طنین همتی|شهرآرانیوز، بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که در واقع عاملش ویروسی است که کنهها جابهجا میکنند. درواقع کنهها ناقل این ویروس هستند. در فصل گرما و در بهار و تابستان فصل تکثیر این کنههاست.
کنهها وقتی روی دام مینشینند، اگر آلوده باشند، ممکن است دام را هم آلوده کنند. این بیماری، بیماری دام محسوب نمیشود و برای دام خطر ندارد و عوارض و علائم مشهودی بر دام ندارد. البته بهجز تبی یکهفتهای که شاید دامدار متوجه بیماری دامش هم نشود.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی خراسان رضوی با بیان این مطلب در گفتگو با شهرآرانیوز تصریح کرد: اگر دامداران، کشتارکنها و دامپزشکها که با دام سروکار دارند و حتی مردم که گوشت تازه تهیه میکنند، اقداماتی پرمخاطره انجام دهند، ممکن است در معرض این بیماری قرار بگیرند.
بهگفته قربانزاده، از جمله اقدامات مخاطرهآمیز این است که کشتار خارج از کشتارگاه انجام شود؛ امری که در بین خیلی از مردم مرسوم است و در باغ و در حیاط خانه کشتار میکنند. برخی زمانی که خانه و خودرو نو میخرند و خارج از کشتارگاه کشتار میکنند، در تماس با ترشحات دام و انتقال کنه به خانه باعث آلودگی میشوند.
این مقام مسئول تأکید کرد: توصیه ما این است که شهروندان از گوشتی استفاده کنند که در کشتارگاههای مجاز دام کشته شده است. در کشتارگاهها کارکنان دامپزشکی حضور دارند و نظارت میکنند و دام بعد از کشتار به پیشسرد منتقل میشود.
بهگفته وی، پیشسرد انجماد گوشت نیست، بلکه خنکسازی گوشت بهمدت ۲۴ ساعت است تا در فرایندی طبیعی، زمینه آلودگی گوشت را برطرف کند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی خراسان رضوی یادآور شد: توصیه دیگر ما این است که در برخورد با هر گوشت و فراورده خام دامی، شهروندان از دستکش استفاده کنند. همچنین، بههیچوجه جگر نیمپز و خام نخورند. جگر را باید حتما مغزپخت کرد و بههیچوجه نباید خام یا نیمپز خورده شود. ما فراوردههای خام دامی را برای سلامتمان مصرف میکنیم و نباید با اقدامی مخاطرهآمیز، بیماری به خودمان منتقل کنیم.